woensdag, 4. oktober 2006 - 10:23

Engelse asfalteerders wederom actief

Siddeburen

Een 61-jarige man uit Siddeburen is afgelopen week op de Hoofdweg het slachtoffer geworden van ‘Engelse asfalteerders’. De 61-jarige werd door een Engels sprekende man aangesproken met de mededeling dat hij een lading grond over had. De Engelsman wilde de lading voor een zacht prijsje (€ 350,- ) verkopen. De Oost-Groninger had hier wel belangstelling voor.

Korte tijd later kwamen drie andere mannen bij zijn woning. Het erf werd geëgaliseerd en het grind werd gestort. Toen de werkzaamheden klaar waren, vroeg de Engelse sprekende man echter niet de afgesproken € 350,- maar € 3500,- voor het opgeleverde werk. Uiteindelijk betaalde de man een bedrag van € 1500,-.

De politie waarschuwt inwoners in de provincie Groningen voor de werkwijze van deze Engels sprekende asfalteerders. Het afgesproken bedrag kan uiteindelijk vele malen hoger zijn en in sommige gevallen liet de kwaliteit van het gelegde asfalt te wensen over. De politie adviseert burgers om in voorkomende gevallen extra kritisch te zijn.
Provincie:
Tag(s):