vrijdag, 3. maart 2006 - 21:51

Engelse baan bevordert doorstroming milieubaan

Kerkrade

Het milieupark van Rd4 op het bedrijventerrein Spekholzerheide in Kerkrade heeft sinds vrijdag een ‘Engelse baan’. De ‘Engelse baan’ houdt in dat een voertuig links voorsorteert en vervolgens zijn ronde maakt over het milieuterrein. De aanleg van de strook was noodzakelijk vanwege een goede doorstroming van het verkeer op het industrieterrein. Het idee voor de ‘Engelse baan’ is samen met de ondernemers ter plaatse bedacht en ontworpen.

De realisatie van de voorsorteerstrook is één van de laatste onderdelen van het project 'revitalisering Spekholzerheide 2e fase'. Voor dit project is subsidie verleend door de provincie Limburg en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Doelstelling was om met diverse maatregelen het ondernemersklimaat op Spekholzerheide op een duurzame manier te verbeteren.

Door de aparte voorsorteerstrook worden op drukke momenten de wachtende bezoekers van het milieupark fysiek gescheiden van het overige verkeer. Dit bevordert de bedrijfsvoering van de overige ondernemingen en ook de verkeersveiligheid in dit doorlopend gedeelte van het bedrijventerrein. Om de doorstroming en overzichtelijkheid optimaal te kunnen garanderen, is voor dit gedeelte een parkeerverbod ingesteld. Er mag alleen nog maar in de nieuw aangelegde parkeerplaatsen worden geparkeerd.
Provincie:
Tag(s):