maandag, 9. oktober 2006 - 21:23

Enige optreden van Ana Popovic in Nederland

Grolloo

De blonde bluesdame van Joegoslavische afkomst Ana Popovic geeft op 14 oktober een optreden in café Hofsteenge in Grolloo. Een bijzonder optreden, want dit concert in het kader van de Roots on the Hill Bluesmeetings is het enige optreden in Nederland dat in Popovic’ tourschema van dit seizoen voorkomt.

De in 1976 in Belgrado geboren blonde schone groeide op in een muzikaal gezin. Papa was een bluesminded gitarist en het ouderlijke huis zat geregeld vol met muzikanten. Het bluesvirus moest dus wel overslaan op de jonge Ana.

Toen ze net 20 jaar oud was, startte ze in Joegoslavië de band Hush, later Ana Popovic & Hush. Deze band speelde zowat op alle grote gelegenheden en kwam zelfs geregeld op tv. In haar thuisland en Griekenland was de groep immens populair. Toen het communisme in 1998 uiteindelijk helemaal ten val kwam, kon Ana naar het buitenland. Eerst speelde ze op festivals in Griekenland en Hongarije.

In 1999 verhuisde ze naar Nederland waar ze aan de Jazz Academie studeerde. Vanaf het festivalseizoen 2000 was ze al weer te zien op de grote Europese bluesfestivals, zoals Peer (België), Luzern (Zwitserland) en Bishopstock (Engeland). In Nederland speelde ze op Bospop. Eind 2000 reisde ze naar Memphis om er haar eerste album bij Ruff Records op te nemen. In het daarop volgend jaar trad ze op tijdens diverse festivals. Sindsdien loopt alles op rolletjes en bracht ze intussen een tweede cd uit en werd ze ook nog genomineerd voor diverse bekroningen.

Het concert begint om 21.00 uur en de entree bedraagt vijftien euro. Reserveren is mogelijk en zelfs aanbevelenswaardig. Dit kan via tel. (0592) 501226.
Provincie:
Tag(s):