woensdag, 12. april 2006 - 20:02

Ereteken van de Stad voor Guus Hiddink

Eindhoven

De Eindhovense gemeenteraad heeft het Ereteken van de stad Eindhoven toegekend aan Guus Hiddink, coach van PSV. Het Ereteken is hem zondagmiddag 9 april, na het behalen van het kampioenschap van PSV, door burgemeester Sakkers opgespeld.

Het Ereteken wordt hem toegekend uit erkentelijkheid voor zijn bijzondere verdienste voor de Eindhovense gemeenschap. Met zijn inzet heeft hij op positieve wijze bijgedragen aan het sportieve imago van de stad.
Guus Hiddink voetbalde zelf begin jaren 70 bij PSV. Daarna was hij trainer van PSV in de periode van 1986 tot 1990. Hij boekte een enorm succes in 1988, toen PSV de Europacup 1 won. Ook behaalde hij in die eerste periode als trainer met PSV drie landstitels. Hij legde daarmee de basis voor zijn populariteit in Eindhoven die de laatste jaren tot ongekende proporties is uitgegroeid.
In 2002 kwam hij terug als coach van PSV. Onder zijn leiding veroverde PSV in de afgelopen vier jaar drie landstitels.

Naast zijn sportieve inzet is Hiddink ook maatschappelijk betrokken. Zo richtte hij na het WK van 2002 de Guus Hiddink Foundation op. Een stichting die zich bezighoudt met kansarme kinderen in Zuid-Korea.
Provincie:
Tag(s):