dinsdag, 10. oktober 2006 - 17:36

Ergerlijke vernielingen gemeentehuis

Nijverdal

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de ergerlijke vernielingen die gepleegd zijn in het nieuwe gemeentehuis in Nijverdal. Onverlaten hebben vermoedelijk tussen vrijdagavond 6 oktober en maandagmorgen 9 oktober behoorlijk huis gehouden in het in aanbouw zijnde Huis voor Cultuur en Bestuur. De uitvoerder merkte de vernielingen maandagmorgen rond 07.30 uur op en schakelde de politie in.

Gebleken is dat op een etage alle hoofdleidingen van de vloerverwarming zijn doorgesneden, glasvezelkabels en datalijnen zijn doorgeknipt waardoor er ongeveer 8 kilometer nieuwe kabels moeten worden gelegd. Verder werd er een compleet raam uit de sponning is getrokken, een boiler van de muur gerukt en meerdere wanden zijn ingetrapt. Ook is de koepel in de trouwzaal vernield en zijn op de begane grond slangen open gezet waardoor in de kelder de drukkerij van de gemeente onder water is gelopen.
Het grootte van de schade is op dit moment nog niet bekend, maar de verwachting is dat dit een behoorlijk bedrag zal zijn.

De politie neemt de zaak hoog op en heeft de technische recherche ingeschakeld om ter plaatse een onderzoek in te stellen. Uiteraard worden mensen die meer kunnen vertellen over deze vernielingen verzocht contact op te nemen met de afdeling Nijverdal van de politie Twente via telefoonnummer 0900-8844. Ook kan men anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem, op het nummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):