maandag, 24. juli 2006 - 21:11

Erik Dekker komt toch naar de Gouden Pijl

Emmen

Even leek het erop dat Erik Dekker niet aan de start zou verschijnen van de 29ste editie van het professionele wielercriterium de Gouden Pijl. Deze week zegde hij de organisatie toe toch naar Emmen te komen.

Erik Dekker tekende al voor de Tour de France een contract om in Emmen te starten. Erg ongebruikelijk in de wielerwereld. Omdat hij afscheid wilde nemen van het Drentse publiek ging hij daarom al vroegtijdig een overeenkomst aan met de Gouden Pijl.

Een vreselijk valpartij op 4 juli tijdens de etappe naar Valkenbrug leek echter een voortijdig einde aan zijn actieve carrière te maken. Gelukkig is Dekker zover opgeknapt dat hij weer voorzichtig mag gaan koersen. Het volgende seizoen wordt Dekker ploegleider bij de Rabobank formatie.

In Emmen wacht de in België woonachtige oud-Hoogevener een warm onthaal en een groots afscheid. Het is namelijk de laatste keer dat hij als actief renner op Drentse bodem fietst. Het bestuur van de Gouden Pijl hoopt dan ook dat het publiek op dinsdag 8 augustus in grote getale naar het centrum van Emmen komt om Erik Dekker toe te juichen.
Provincie:
Tag(s):