zaterdag, 21. oktober 2006 - 15:54

Ernstig hoofdletsel na mishandeling met slagwapens

Breda

De politie kreeg op zaterdagochtend tegen 02.30 uur melding dat er aan de Trekpot in Breda geschoten zou worden. Op de Crogtdijk zagen agenten een auto over het fietspad rijden. Zij achtervolgden de auto over de Speelhuislaan richting de Copernicusstraat. Op de Willebrordstraat sprong de bijrijder uit de auto en rende weg.

De politie wist de auto op de Kasterleestraat klem te rijden. De bestuurder stapte uit en zette het op een lopen. Op de Brusselstraat kon hij worden aangehouden. De man, waarvan de gegevens nog onbekend zijn, werd in verzekering gesteld.

Aan de Trekpot, waar het schietincident zou hebben plaatsgevonden, werd een 40-jarige inwoner van Breda aangetroffen met ernstige verwondingen aan zijn hoofd. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De man is niet in levensgevaar. Hij verklaarde tegenover de politie een inbraakmelding te hebben gekregen uit een pand aan de Trekpot. Hij ging samen met twee collega’s kijken bij het pand waar zij werkzaam zijn. Er bleek niet te zijn ingebroken.

Op een gegeven moment zag een van hen mensen lopen en ging kijken. Hij werd door deze mannen met slagwapens in elkaar geslagen. Ook was er volgens hem en de twee getuigen geschoten. De daders namen de Bredanaar zijn autosleutels af en gingen er met zijn auto vandoor.

De technische recherche deed een sporenonderzoek aan de Trekpot. Hierbij werd onder andere gezocht naar bewijs dat er schoten zouden zijn gelost.
Provincie:
Tag(s):