donderdag, 3. augustus 2006 - 11:07

Essent kabelbedrijf voor 2,6 miljard van de hand

Groningen

Essent verkoopt Essent Kabelcom aan Cinven, een Europese private equity investeerder en Warburg Pincus, een wereldwijd opererend private equity bedrijf. Warburg Pincus en Cinven hebben een principe overeenkomst om ook Casema te kopen. Warburg Pincus is bovendien de eigenaar van Multikabel.

De verkoop past in de strategie van Essent om zich te concentreren op energie en brengt Essent Kabelcom de gewenste schaalgrootte om goed te kunnen groeien in de zich consoliderende telecom- en kabelbranche. Het principe akkoord ligt nu voor advies bij de Centrale Ondernemings Raad. Een definitieve transactie zal onderworpen zijn aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Op 2 juni jl. startte Essent de verkoopprocedure om haar kabelactiviteiten te laten aansluiten bij of te laten opgaan in een groter geheel. Een beperkt aantal partijen werd uitgenodigd een bod uit te brengen op de business unit Essent Kabelcom.

De combinatie van Cinven en Warburg Pincus biedt naast een goede prijs ook de beste mogelijkheden om de ambitie van schaalgrootte en een verdere strategische en commerciële versterking van de positie van Essent Kabelcom in radio, tv, internet en telefonie, waar te maken. Ook aan de sociale voorwaarden die Essent gesteld heeft, ondermeer op het gebied van werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden, is tegemoet gekomen.

De combinatie van Essent Kabelcom, Casema en Multikabel zal 3,3 miljoen klanten bedienen en daarmee de kabeldiensten voor een groot deel van de Nederlandse markt leveren.

Essent ziet de toekomst van Essent Kabelcom als onderdeel van de nieuwe combinatie met vertrouwen tegemoet. Het geeft Essent Kabelcom de mogelijkheid om in landelijk opzicht de concurrentie volwaardig aan te kunnen en om voorop te kunnen blijven lopen in technologische ontwikkelingen en (product) innovatie.
Provincie:
Tag(s):