vrijdag, 8. september 2006 - 18:54

Euroborg opent de deuren

Groningen

Euroborg staat volop in de belangstelling. Zaterdag 16 september houden de gebruikers van het multifunctionele complex in samenwerking met de gemeente open huis. Stadjers (en Ommelanders) zijn ‘s middags tussen 13.00 – 17.30 uur welkom om een kijkje te nemen in het FC Groningen-stadion, de MustSee-bioscoop, het Noorderpoortcollege, de Jumbo-supermarkt, het Fair Play-casino of fitnesscentrum Plaza Sportiva.

Rondom Euroborg rijdt voortdurend een vrolijke carrousel. De diverse treintjes, riksja’s, traptaxi’s vervoeren u naar de ’bushaltes’ van de diverse gebruikers. Onderweg komen bezoekers straatmuzikanten en ander entertainment op en rond diverse podia tegen.

Het publiek kan de speciale Euroborg Open Huis-strippenkaart halen, verkrijgbaar bij de centrale infobalie op het voorplein. Bij de diverse gebruikers kunnen stempels worden gehaald. Met een volledig ingevulde strippenkaart wordt kans gemaakt op mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de gebruikers van Euroborg.

Ter gelegenheid van deze Open Dag verschijnt tevens het boek ‘Europapark - Van Linie tot Euroborg’. Het is deel 9 in de reeks Groningen van alle Tijden. Het boek is geschreven door Beno Hofman en verhaalt van de boeiende historie van het gebied (we hebben het wél over het oudst bewoonde stukje stad), maar ook van de Stadse voetbalstadion-wensen door de jaren heen en het ronduit weergaloze seizoen van de FC op zijn weg naar Euroborg.

Zoals gebruikelijk in deze serie bevat het tevens tal van buitengewoon lezenswaardige details. Tijdens het Open Huis is het boek verkrijgbaar bij het informatiecentrum van de Euroborg.
Provincie:
Tag(s):