zaterdag, 18. februari 2006 - 15:09

Europacup zaalhockey clubteams

Eindhoven

Van 17 tot en met 19 februari wordt de Europacup Zaalhockey voor clubteams gespeeld in Indoor-Sportcentrum Eindhoven. De officiële naam van het toernooi is “17th European Indoor Hockey Throphy Men�. Tijdens het toernooi gaan de beste clubteams uit Spanje, Rusland, Wit-Rusland, Portugal, Hongarije, Oekraïne, Engeland en Nederland de strijd met elkaar aan. De winnaar promoveert naar de A-divisie.

Nederlands Kampioen Oranje Zwart degradeerde vorig jaar uit de A-groep en zal er alles aan doen om dit jaar wederom door te stoten naar de hoogste divisie. Het team van Oranje Zwart, dat onder leiding staat van coach Eric Verboom, bindt in de sterkste zaalopstelling de strijd aan met zijn concurrenten. Oranje Zwart speelt onder andere met Maikel Brekelmans, Robert van der Horst, Rob Reckers, Marcel Balkestein, Thijs Maartens, Teun Rohof en Jeroen van Eijk.

Robert van der Horst werd door de FIH in 2005 tijdens het laatste toernooi van het Nederlands team in India uitgeroepen tot meest talentvolle speler ter wereld. De belangrijkste concurrenten zijn de diverse Oost-Europese landen, die veel meer dan de Nederlanders gewend zijn in de zaal te spelen.

Programma
Vrijdag 17 februari 11.00 - 20.00 uur
Zaterdag 18 februari 10.00 - 20.00 uur
Zondag 19 februari 12.00 - 14.00 uur Finalewedstrijden

Tussen de wedstrijden zijn er allerlei hockeyactiviteiten voor jong en oud. De toegang is op alle dagen gratis.
Provincie:
Tag(s):