donderdag, 31. augustus 2006 - 16:38

Europapark genomineerd voor belangrijke prijs

Groningen

De voortvarende ontwikkeling van het nieuwste Groningse stadsdeel Europapark is genomineerd voor de R&M-prijs 2006. Het gaat bij deze prestigieuze prijs om de meest succesvolle locatie op het gebied van ruimtelijke inrichting, mobiliteit en infrastructuur. De prijs is een initiatief vanuit het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, het Nirov, CROW en Vereniging Stadswerk Nederland. Op 12 oktober wordt uit zeven genomineerden de winnaar bekendgemaakt.

De genomineerde projecten geven volgens de initiatiefnemers stuk voor stuk een interessante kijk op de praktijk van een gecombineerde aanpak van ruimtelijke en verkeerskundige aspecten. Elk project is in feite voorbeeld voor vergelijkbare situaties elders in den lande. De voorberei¬dende jury is dan ook zeer onder de indruk van de kwaliteit van de ingezonden projecten, waaronder dus het Europapark.

Het Europapark – tot 1998 een wat ontoegankelijk en verlaten industrie-gebied - is in Groningen het meest bekend door de uitstraling van de Euroborg. Maar even succesvol zijn inmiddels de Mediacentrale, woonwijk De Linie en het kantoor van Menzis. De komende jaren wordt aan het Europapark nog een NS-station toegevoegd, een kantorenpark, een park en diverse woningbouwprojecten.

De genomineerde projecten gaan nu de tweede ronde in. Het publiek kan via internet stemmen op zijn favoriet. Een vakjury zal eveneens een winnaar aanwijzen. Er zijn nog 7 nominaties. Het gaat daarbij om grote bouwprojecten in Eindhoven, Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Haarlem en Veghel. Op 12 oktober wordt tijdens een congres in Rotterdam bekend gemaakt of het Europapark de hoofdprijs te pakken heeft.
Provincie:
Tag(s):