zaterdag, 25. maart 2006 - 14:22

Europees miljoen voor opknappen Handelskade

Enschede

Het Europese subsidieprogramma Stedelijk Hart Enschede stelt een miljoen euro beschikbaar voor de revitalisering van de Enschedese Handelskade. Daarmee heeft Stedelijk Hart Enschede 14 miljoen euro aan subsidies toegekend aan projecten in Enschede.

De revitalisering van de Handelskade maakt deel uit van de grootschalige herstructurering van het Havengebied. Met dit project wordt de openbare ruimte verbeterd, nieuwe ruimte voor bedrijven toegevoegd en de verkeersdoorstroming in en rond het Havengebied aangepakt. Op de Handelskade wordt vooral de ruimte opnieuw ingericht. Zo wordt onder andere het wegdek voorzien van nieuwe bestrating en worden er ook infrastructurele maatregelen getroffen. Er is inmiddels een rotonde aangelegd en de aansluitingen vanaf de Hendrik ter Kuilestraat op de Parkweg en de Parkweg op de Westerval worden verbeterd, waardoor de ontsluiting van het Havengebied richting Westerval via de Parkweg sterk zal verbeteren.

Het geld voor het programma Stedelijk Hart Enschede, is afkomstig uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Doel van dit fonds is het versterken en ontwikkelingen van economische en sociale structuren. Aan het programma Stedelijk Hart is voor de periode 2000 tot en met 2006 in totaal 15,3 miljoen euro toegekend.

Andere projecten die een bijdrage van Stedelijk Hart Enschede hebben gekregen, zijn onder andere het Muziekkwartier, het bedrijfsverzamelgebouw Spinnerij Oosterveld, de Prinsessetunnel en het Buurtcentrum Terphoes in Oost-Boswinkel.
Provincie:
Tag(s):