maandag, 17. juli 2006 - 20:23

Europese fietskoeriers-kampioenschappen

Maastricht

Van 6-7 t/m 9-7 2006 werden de Europese fietskoeriers-kampioenschappen gehouden in Helsinki. Fietskoeriers over de hele wereld vormen een subcultuur. Er worden landelijke, Europese en wereldkampioenschappen verreden. Er gelden geen limieten, iedere fietskoerier mag deelnemen.

Brigitte Vandewall uit Maastricht heeft deelgenomen aan de afgelopen Europese fietskoerierskampioenschappen te "Hellsinki", met succes!

De goldsprints waar ze vorig jaar in new york (op de
wereldkampioenschappen) gewonnen had konden helaas niet doorgaan. om technische redenen... Met de gewone straatsprint werd ze derde.

Ze heeft de 'alleycat' een straatrace voor de 'out of towners" (degenen die niet uit helsinki komen) bij de vrouwen gewonnen.Een alleycat is een straatrace door de stad waarbij je zo snel mogelijk een aantal plekken bezocht moet hebben.

Met de belangrijkste race "mainrace", de koeriersrace die op een afgezet parcours gehouden wordt, werd ze tweede achter de op dit onderdeel heersend wereldkampioene Jojo reeder uit stockholm.

De wereldkampioenschappen worden dit jaar in sydney gehouden, waar Brigitte alias miss beebee niet aanwezig zal zijn. "ik vind het zonde om voor een paar weekjes helemaal naar sydney af te reizen, zonde voor het milieu en de tijd die er nog niet is."

Volgend jaar worden de wereldkampioenschappen in dublin gehouden, waar Brigitte zeker zal gaan strijden voor de titel voor de goldsprints, de sprints en de mainrace.
De europese kampioenschappen zullen in Oslo verreden worden waar brigitte ook maastricht zal vertegenwoordigen.

'Ik fiets in tegenstelling tot vorig jaar (racefiets) op een mountainbike met slicks. Hierdoor kon ik het zeer gevarieerde parcours van de mainrace zeer goed berijden.De baanfiets (doortrapper) die ik vorig jaar in new york gewonnen heb, is
nog niet opgenouwd, maar ik verwacht ook daar spoedig mee de straat op te gaan.

Als fietskoerier is het nog steeds zoeken welke fiets het beste bij mij en mijn werk past. Het voordeel van de mountainbike is dat hij nerveus is en zeer goed remt. Het voordeel van een baanfiets is dat je één bent met je fiets, en dat er
zeer weinig onderhoud aan is", aldus Brigitte.
Provincie:
Tag(s):