woensdag, 10. mei 2006 - 9:27

Evangelie van Judas

Ede

Op vrijdag 19 mei aanstaande houdt de Edese theoloog Dick Voordewind een lezing over het 'Evangelie van Judas' in de openbare bibliotheek 'Cultura' te Ede. Dit pas ontdekte evangelie is één van de oudste geschriften uit de eerste eeuwen van het christendom.

Meer dan 1700 jaar lang lag dit evangelie verborgen in het woestijnzand van Nag Hammadi in Egypte. Dit geschrift geeft een totaal nieuwe visie op de persoon en op de handelingen van Judas. Deze staat vanouds bekend als de verrader van Jezus vlak voor de kruisiging. Maar in dit evangelie vertelt hij zelf, hoe ook hij deel uitmaakte van het plan van God en hoe hij met instemming van Jezus hem deze kus gaf, een kus
niet van verraad maar van herkenning. Dit geschrift verschaft ons een dieper inzicht in het aloude mysterie van Golgotha.

Tijdens deze lezing zal dominee Voordewind teksten voorlezen uit dit evangelie en deze voorzien van een bijbels commentaar.
De lezing begint om 20.00 uur. Toegangskaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar aan de kassa van de bibliotheek en kunnen daar ook telefonisch worden besteld
onder telefoonnummer 0318 672800
Provincie:
Tag(s):