vrijdag, 28. juli 2006 - 8:56

Evenementenportalen en stadsklokken

Winterswijk

Er zijn drie digitale informatiezuilen langs de belangrijkste invalswegen van Winterswijk geplaatst. Binnenkort wordt gestart met het plaatsen van informatie over evenementen en activiteiten in Winterswijk op deze zuilen. Ook kunnen we als gemeente de borden gebruiken voor belangrijke mededelingen aan weggebruikers en in geval van calamiteiten.

Naast de digitale informatiezuilen zijn er ook digitale stadsklokken geplaatst. Omdat de provincie lichtmastreclame langs de rondwegen niet toestaat, zijn deze stadsklokken geplaatst. Daarmee slaan we twee vliegen in een klap: passerende automobilisten worden geïnformeerd over de tijd en de temperatuur en er is op de stadsklokken ruimte voor reclame.

McDonald’s heeft zich als enige gemeld voor reclame uitingen op de stadklokken. Dit heeft geleid tot tientallen telefoontjes van inwoners, die niet erg te spreken waren over het opvallende uiterlijk van de klokken. Het uiterlijk van de stadsklokken wordt nog verder verbeterd. O.a. worden de palen van de stadsklokken in een andere kleur geschilderd. Ook kunnen andere organisaties en bedrijven zich voor reclame op de digitale klokken aanmelden.

Het plaatsen van deze digitale informatieborden en stadsklokken komt voort uit het bordenplan dat de gemeenteraad vorig jaar juni heeft vastgesteld. Doel van dit plan is om het woud aan reclame- en verwijsborden langs openbare wegen terug te dringen en zoveel mogelijk te uniformeren. O.a. zijn er nieuwe verwijsborden in het buitengebied, naar openbare gebouwen, instellingen en hotels aangebracht.
Provincie:
Tag(s):