maandag, 5. juni 2006 - 14:24

Eventuele vervangers WK komen uit Jong Oranje

Als Marco van Basten nog geblesseerde spelers moet vervangen voor aanvang van het WK in Duitsland, komen die spelers vrijwel zeker uit Jong Oranje. De bondscoach liet dat weten met het oog op blessuregevallen als Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Woensdag wordt besloten of het duo al dan niet meegaat naar Duitsland.

"De spelers van Jong Oranje hebben doorgetraind", is de toelichting van Van Basten. Stijn Schaars, Demy de Zeeuw en Nick Hofs lijken daarom de grootste kans te hebben alsnog mee te gaan naar het WK. Edgar Davids hoeft niet naar zijn telefoon te gaan zitten. Van Basten liet weten dat hij geen beroep gaat doen op de middenvelder van Tottenham Hotspur.

Sneijder raakte zondag in de oefenwedstrijd tegen Australië geblesseerd. De middenvelder liep een enkelkwetsuur op. Het is nog onduidelijk of hij op tijd dit zal zijn. Ook het herstel van Rafael van der Vaart verloopt niet zoals verwacht. Hij heeft al de hele voorbereiding last van naweeën van een enkeloperatie. De aanvallende middenvelder speelde nog geen wedstrijden en zal zeker niet als basisspeler aan het WK kunnen beginnen. "Woensdag moeten we maar een besluit nemen", aldus Van Basten.
Categorie:
Tag(s):