woensdag, 4. oktober 2006 - 15:16

Ex wethouder Schermer veroordeeld voor fraude

Schermer

De rechtbank heeft de 60-jarige ex wethouder van de gemeente Schermer, F.P. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 10 voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. De rechtbank achtte bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting en valsheid in geschrifte. Hij heeft de gedupeerden ruim € 500.000,= afhandig gemaakt.

F.P. hield aspirant geldschieters voor, dat het geld zou worden belegd in het Phare programma van de Europese Unie. Het geld heeft hij echter in geen van alle gevallen daadwerkelijk belegd. De man gebruikte het geld om zijn eerder aangegane schulden af te lossen. Hij zorgde ervoor dat de beleggingsovereenkomsten er zo uitzagen dat ze de door hem voorgespiegelde bestemming leken te bevestigen.

De gedupeerden hadden, gelet op zijn maatschappelijke positie en welgesteldheid, het volste vertrouwen in de man. In het verleden beschikte hij over een aanzienlijk vermogen. Toen hij niet voldoende inkomsten had en zijn vermogen inmiddels had verbruikt, heeft hij zijn levensstijl niet of onvoldoende aangepast.

De man is inmiddels failliet verklaard. De rechtbank oordeelt dan ook niet over de schadevorderingen die de gedupeerden hebben ingediend omdat gedurende het faillissement eventuele vorderingen alleen bij de curator kunnen worden ingediend.
Provincie:
Tag(s):