woensdag, 14. juni 2006 - 16:18

Examens en wedstrijden Judoschool Blaauw

Uithoorn

Op zondag 11 juni jl. hebben 23 judoka’s van Judoschool Blaauw meegedaan met het wedstrijden in Amsterdam en Beverwijk. Het toernooi in Amsterdam werd gehouden in het Fons Vitealyceum te Amsterdam. Er hadden zich 162 judoka’s ingeschreven voor dit toernooi. De kinderen werden onderverdeeld in 40 poules zodat ze minimaal drie wedstrijden moesten maken..

Het werd een succesvolle dag voor Judoschool Blaauw want aan het einde van de dag waren er 8 eerste plaatsen, 6 tweede plaatsen en 6 derde plaatsen gewonnen.
’s Morgens om 10:00 uur moesten de kleinsten en lichtste gewichtklassen beginnen terwijl om 15:00 uur de grotere moesten beginnen.

In de gewichtsklasse t..m. 19 kg., geboortejaren 2000 en 2001, deed Tim Verkerk mee. Tim deed het zeer goed in zijn eerste judotoernooi. Hij wist van de vier judopartijen er drie op een ippon te winnen waardoor Tim op een mooie tweede plaats eindigde.

Ook Maik Jonker moest om 10:00 uur zijn wedstrijden maken. Maik zat in een poule van 5 deelnemers en moest vier wedstrijden maken. Maik wist al zijn wedstrijden overtuigend te winnen. Alleen zijn eerste wedstrijd wist Maik niet op een ippon te winnen. De overige drie wedstrijden wist Maik met aanvallend judo te winnen. Hierdoor kon trots zijn mooie prijs in ontvangst nemen voor zijn eerste plaats.

Martijn Titulaer en Vincent Pijpers zaten zaten samen in de poule.Vincent wist al zijn wedstrijden met heup en beenworpen te winnen waardoor Vincent eerste werd. Ook Martijn deed het goed en wist drie van de vijf wedstrijden te winnen waardoor Martijn derde in de poule werd. In zijn partij tegen clubgenoot Vincent Pijpers stond Martijn nog even op voorspong. Helaas voor Martijn wist Vincent terug te komen en de partij winnend af te sluiten.

Michelle de Leede wist twee van de vier partijen te winnen. Maar doordat er meer in deze poule twee wedstrijden hadden verloren wist Michelle door een beter aantal judowedstrijdpunten tweede in haar poule te worden.
Voor Anne Borken was het haar eerste judowedstrijd. De tweede partij was voor Anne de moeilijkste want na de reguliere wedstrijdtijd was de partij onbeslist. Gelukkig voor Anne wees de scheidsrechter haar als winnaar aan. Alle overige partijen wist Anne ook te winnen waardoor zij glunderend de prijs voor de eerste plaats in ontvangst kon nemen.

Pieter de Bruine en Stan van de Woestijne zaten samen in een poule. In zijn tweede wedstrijd maakte Pieter een hele mooie heuworp. Omdat Pieter ook de andere wedstrijden met een ippon wist te winnen werd Pieter ongeslagen kampioen. Stan deed het ook goed en verloor alleen van zijn clubgenoot Pieter. Hierdoor werd Stan tweede in zijn poule.

Dean Ridgeway deed het erg goed in zijn poule en wist al zijn partijen te winnen met een ippon. Hierdoor werd Dean eerste. Naast deze mooie eerste prijs kreeg Dean ook een prijs om zich voor een jaar clubkampioen te noemen van het Fuyiama judotoernooi. Deze prijs is voor de judoka die de meeste punten heeft verzameld over de afgelopen toernooien van dit judoseizoen. Voor een eerste plaats krijgt men 5 punten, een tweede plaats drie punten en een derde plaats 1 punt. Omdat Dean al zijn wedstrijden heeft gewonnen was hij een van de zes judoka’s die zo een prijs in ontvangst mocht nemen.
Jesper van Beemdelust deed het erg goed in zijn eerste judotoernooi. In het begin nog wat onwennig maar Jesper kwam steeds meer in vorm gedurende het toernooi. Van de vier wedstrijden wist hij er drie te winnen waardoor Jesper tweede werd in zijn poule.

Joel Verhagen deed het in de gewichtsklasse tot 27 kg. ook goed. Joel liet zijn tegenstanders niet in hun ritme komen en de wedstrijden in zijn voordeel te beslissen waardoor hij een mooie prijs voor de eerste plaats in ontvangst kon nemen.
Ook Devon van Leeuwen en Elzemiek Selzer hebben goed hun best gedaan. Beide wisten ze op een wedstrijd na al hun partijen in hun poule te winnen. Beide judoka’s konden dan ook zeer tevreden hun prijs voor de tweede plaats in ontvangst nemen.

Ondanks dat Jort Udinga in zijn eerste wedstrijd op achterstand kwam wist hij deze en zijn volgende partijen in winst om te zetten. Hierdoor werd Jort eerste in zijn poule.
Amber Hartgers eindigde op een gedeeld eerste plaats in haar poule maar door een beter aantal judopunten werd zij eerste in haar poule.

Ook de andere deelnemers hebben goed hun best gedaan maar wisten niet eerste of tweede te worden. Daan Blaauw, Tom Siebeler, Roy van Leeuwen, Roosmarijn Langeveld en Jelle van den Berg werden dan ook beloond met een mooie prijs.

In Beverwijk deden David Siebeler en Michel van de Elsken mee in de geboorte jaren1988 en 1989. Michel deed het als blauwe band goed in deze groep en wist twee van de zes wedstrijden te winnen. David Siebeler was na zes wedstrijden als tweede geëindigd in deze poule en kon hiervoor zijn prijs in ontvangst nemen.

Examens

Zaterdag jl. waren er weer judoexamens bij Judoschool Blaauw. Er hadden zich dit keer 16 kandidaten opgegeven.
De zaal werd bevolkt door ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden die de verrichtingen wilden gadeslaan.
De judoka’s lieten aan de examencommissie uitgebreid zien wat zij het afgelopen seizoen geleerd hadden aan beenworpen, schouder en armworpen. Ook op de grond moest het nodige gedemonstreerd worden zoals armklemmen, verwurgingen en houdgrepen.

De examencommisie, bestaande uit Nol van Rijnsoever, David Siebeler, Thomas van Emden, Ronald Oussoren en Edwin Blaauw, was van mening dat het judo op een goed peil lag. Na ongeveer twee uur konden de volgende uitslagen bekend gemaakt worden.

Gele slip, 6e Kyu

Richard Kuhlmeijer, Jesper van Beemdelust, Rens Roode, Nico Broersen, Armin Schuit, Sander van den Oetelaar, Maxime Raadschelders.

Gele band, 5e Kyu
Doenja Offerman, Amber Hartgers,
Oranje slip, 5e Kyu
Jasper Kempers, Joel Verhagen, Elisa van den Maagdenberg,
Oranje band, 4e Kyu
Saskia Cepella
Blauwe band, 2e Kyu
Lianne van Willingen, Dirk van Willingen.

De volgende examens zullen worden gehouden op zaterdag 25 juni in de dojo van Judoschool Blaauw.
Categorie:
Tag(s):