dinsdag, 21. maart 2006 - 8:52

Explosie blaast pui uit woning

Dordrecht

Bij een explosie in een woning aan de Prinses Marijkestraat in Dordrecht, is maandagavond een 34-jarige man gewond geraakt. Bij de hulpverlening raakte ook een brandweerman licht gewond aan zijn gezicht.

Agenten die na de melding ter plaatse kwamen, troffen bij aankomst de gewonde man aan. het slachtoffer was aanspreekbaar en is met armletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De kracht van de explosie was dermate groot dat een gedeelte van de pui op de straat en op geparkeerde auto’s terecht kwam. Hierbij raakten twee auto’s beschadigd. Bewoners van acht omliggende woningen werden door politieagenten en de brandweer geëvacueerd.

De brandweer had de brand snel onder controle. De woning brandde volledig uit. Drie woningen zijn vanwege rook- en waterschade tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners moesten de nacht elders doorbrengen.

Het onderzoek van de politie naar de explosie in de flatwoning wijst tot nu toe uit dat de bewoner zelf verantwoordelijk is. Na zijn ontslag in het ziekenhuis aan het einde van dinsdagmiddag 21 maart 2006 hielden rechercheurs hem aan voor brandstichting en namen de verdachte mee naar het bureau. De 34-jarige man verklaarde dat hij op maandagavond 20 maart 2006 had gerommeld met de gasleiding met de bedoeling zichzelf wat aan te doen.
Provincie:
Tag(s):