woensdag, 1. maart 2006 - 14:26

Exportlijn van softdrugs naar Duitsland platgelegd

Assen

De politie in Assen heeft in januari en februari van dit jaar 7 verdachten van export van softdrugs naar Duitsland aangehouden. Het gaat hier om een 36-jarige hoofdverdachte uit Assen, vijf koeriers, waarvan vier vrouwen en één man, uit Assen, Deventer en Zuidlaren, in de leeftijd van 21 tot en met 44 jaar, en een 27-jarige man uit Gieten. Dit heeft de politie
bekendgemaakt.

Op zaterdag 14 januari jl. kon na onderzoek een 45-jarige vrouw uit Assen aangehouden worden tijdens een drugstransport naar Duitsland. In de auto van de vrouw werd ongeveer 15 kilo hennep aangetroffen met een straatwaarde van ongeveer 90.000 euro. Gedurende het onderzoek werden de overige verdachten aangehouden.

In de periode van september 2004 tot februari 2006 hebben er ongeveer 150 transporten plaats gevonden. Hierbij werd ongeveer 1500 kilo hennep met een straatwaarde van 9 miljoen euro geëxporteerd.

Tijdens doorzoekingen in een aantal woningen van de verdachten werden mobiele telefoons, een geldbedrag van 23000 euro, twee computers, een laptop, drie personenauto’s, een caravan, een quad en een crossmotor inbeslaggenomen. Tevens werd er beslag gelegd op een woning.

De koeriers maakten gebruik van huurauto’s. De 27-jarige uit Gieten afkomstige verdachte hield zich bezig met het resetten van de kilometerstanden van de gehuurde auto’s om zodoende de huurkosten te drukken. Momenteel zit de 36-jarige hoofdverdachte in de gevangenhouding.
Provincie:
Tag(s):