dinsdag, 14. november 2006 - 14:22

Expositie Aviation Art-III

Soesterberg

In het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg wordt op donderdag 23 november de expositie Aviation Art geopend. In deze expositie breken drie digital artists met de traditionele beeldweergave van vliegtuigen en tonen hun digitale luchtvaartkunstwerken.

Van oudsher spreekt de luchtvaart tot ieders verbeelding. Vliegtuigen zijn technisch hoogwaardige objecten: snel, spannend, modern en met een dynamische uitstraling. Zij vormen dan ook een gewild onderwerp voor artistiek werk. Vliegtuigen worden veelal op een traditionele manier in beeld gebracht: een portretachtige weergave die ook gangbaar is in de kringen van kunstenaars die zich toeleggen op het schilderen van schepen en treinen.

De Nederlanders Wiek Luijken en Ronald J. Olsthoorn en de Italiaanse Zweed John Wallin Liberto willen deze conventionele beeldtaal doorbreken. Kenmerkend voor de drie digital artists is, dat ze al van kinds af aan een passie hebben voor de luchtvaart. In plaats van het penseel, benutten zij de computer om hun fascinatie voor vliegtuigen creatief vorm te geven. Het resultaat is een serie verrassende digitale luchtvaartkunstwerken, waarvan in deze expositie een selectie wordt getoond.

Radiopresentator Herbert Blankesteijn van BNR Nieuwsradio verricht op donderdag 23 november de opening. Vanaf vrijdag 24 november is de expositie voor het publiek geopend.
Provincie:
Tag(s):