dinsdag, 20. juni 2006 - 12:52

Extra aandacht voor gedragscode motorrijders

Amsterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft afgelopen dinsdag op de rijksweg A1 in de gemeente Diemen de gedragscode voor motorrijders in de file onder de aandacht gebracht. Tijdens de ochtendspits zijn 125 motorrijders voorzien van een folder waarin de gedragscode wordt uitgelegd. In totaal zijn 62 motorrijders bekeurd voor uiteenlopende overtredingen.

Eén motorrijder kwam ter hoogte van de ingang van de wisselstrook ten val, nadat hij door een van rijstrook wisselende bestuurder van een Porsche, was aangereden. De motorrijder raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

De actie vond plaats tussen 06.00 uur en 09.30 uur. Veertien medewerkers van de Verkeerspolitie, unit Ouder Amstel, hielden met opvallende politiemotoren en opvallende en onopvallende surveillanceauto’s toezicht tijdens het fileverkeer richting Amsterdam. Ter hoogte van Diemen zijn 125 motorrijders die tussen de file doorreden op een parkeerplaats staande gehouden. Zij kregen de gedragscode ‘motorrijders in de file’ uitgereikt.

In vijftig gevallen volgden motorrijders niet de rijbaan, maar reden over verdrijvingsvlakken. In zes gevallen was er sprake van het volgen van de busbaan en in vier gevallen was er sprake van overschrijding van de maximum snelheid aangegeven door matrixborden boven de rijbaan. In één geval was er sprake van het inhalen over de redresseerstrook (de strook gelegen tussen de meest links gelegen rijstrook en de vangrail) terwijl in één geval was er sprake van een ongeldige kentekenplaat. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur i.p.v. de toegestane 50. Tegen de 62 bestuurders is procesverbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):