vrijdag, 25. augustus 2006 - 10:19

Extra controles Veemarkt na dierenleed

Utrecht

De Gemeente Utrecht stelt extra controles in bij de Veemarkt nadat Stichting Dierenleed Nederland videobeelden openbaarde waarop te zien is hoe koeien op de Veemarkt worden mishandeld. De stichting liet via Twee Vandaag donderdag de geheime opnamen op de veermarkten in Utrecht en Leeuwarden openbaar maken.

Op de beelden waren vermagerde koeien te zien met volle uiers, koeien die niet meer kunnen lopen en alleen maar staartdraaien en hoe de dieren vervolgens worden geschopt en elektrische schokken krijgen toegediend. De AID moest éénmaal ingrijpen op de Veemarkt in Utrecht, toen moesten drie dieren terplekke uit hun leiden worden verlost.

De gemeente Utrecht stelt in een reactie zich niet te herkennen in het verhaal van Stichting Dierenleed Nederland en benadrukt dat ze alles in het werk stelt om misstanden te voorkomen maar sluit niet uit dat er incidenten zijn geweest. Daarom stelt ze met onmiddellijke ingang extra controles uit bij de aanvoer, tijdens schouwperiode en bij de afvoer van het vee.
Provincie:
Tag(s):