dinsdag, 10. oktober 2006 - 8:16

Fabelachtige beestenboel in het Bijbels Openluchtmuseum

Nijmegen

Tijdens de Dierenweken (14 t/m 29 oktober) staan de vele dieren uit het Midden-Oosten centraal. Waarom hebben dromedarissen bulten? Wat wordt er gemaakt van de vacht van Syrische geiten? Waarom hebben vetstaartschapen zo’n vreemde staart? Waarom worden Arabische paarden ‘volbloed’ genoemd? En waarom stoten ezels zich geen twee keer aan dezelfde steen?

Aan de hand van een avontuurlijke Dierentocht krijgen kinderen en volwassenen een antwoord op al deze vragen.

De Dierentocht is vooral geschikt voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Zij krijgen een Dierentas vol verassingen en opdrachten voor onderweg en maken aan de hand daarvan een spannende reis door het museumpark. Zo kun je op een echte ramshoorn blazen in de oosterse boerderij, vissen voeren in Tell Arab en de betekenis van Romeinse, Griekse, Egyptische en vroegchristelijke dieren ontdekken in de Via Orientalis.

Aan de hand van het thema dieren leren kinderen en volwassenen op een aanschouwelijke manier wat de symbolische waarde is van de verschillende dieren uit de culturen van het Midden-Oosten. Daarnaast krijg je een indruk van de betekenis van dieren voor de drie religies: jodendom, christendom en islam.
Provincie:
Tag(s):