zondag, 12. maart 2006 - 21:03

Fabian Blondeel wint 60e EK Ankerkader 47/2

Delden

De Belgische Fabian Blondeel, speler van Cubri Pallets-Etikon, heeft dit weekend het 60e Europees Kampioenschap Ankerkader 47/2 in het Aparthotel te Delden gewonnen. In een spannende wedstrijd tegen zijn mede teamlid, de Duitse Patrick Niessen, was het Fabian die als eerste in vier beurten 300 caramboles wist te scoren. Patrick Niessen had in de nabeurt de kans om gelijk te komen, zodat er een verlenging had kunnen plaatsvinden, maar hij bleef steken op een totaal van 270 caramboles. Een gedeelde derde plaats was er voor de Zwitser Xavier Gretillat en de Duitse Thomas Nockemann.

Henri Tilleman, reeds dertig keer Nederlands kampioen en winnaar van drie europese titels, was de gedoodverfde favoriet van het toernooi. Met een wild-card op zak speelde Tilleman zodanig slecht dat hij vrijdag al het strijdtoneel moest verlaten.

Op een dertiende plaats eindigde Rini Megen, die daarmee tevens de beste Nederlander van dit toernooi was.

Raymond Swertz was met zijn 18 jaar de jongste Nederlandse deelnemer. Met zijn eerste deelname aan een Europees kampioenschap wist hij de 26e plaats te behalen.

De organisatie van het Europees Kampioenschap biljarten in Delden was zeer verheugd over het aantal inschrijvingen. Liefst 9 landen hadden zich ingeschreven met een totaal van 56 spelers.
Provincie:
Tag(s):