dinsdag, 5. september 2006 - 16:49

Fair Play op Nijmeegse voetbalvelden

Nijmegen

De Fair Play campagne van de Belangenvereniging Voetbal Nijmegen gaat zaterdag 9 september van start. Wethouder Paul Depla (Sport) geeft om 9.30 uur het startschot op sportpark Vossendijk.Doel van Fair Play is om verloedering op en rond de voetbalvelden tegen te gaan.

Vanaf de start van de campagne hanteren 19 Nijmeegse voetbalverenigingen gezamenlijke regels over sportiviteit en respect. Bovendien kunnen klachten over gedrag op de Nijmeegse voetbalvelden centraal gemeld worden. Niels Kokmeijer, oud-profvoetballer en zelf slachtoffer van onsportief gedrag, opent symbolisch dit meldpunt.

De Belangenvereniging Voetbal Nijmegen (BV Voetbal) is opgericht om de Nijmeegse voetbalverenigingen te versterken. In een 3-jarig convenant hebben 19 verenigingen, de gemeente Nijmegen, NEC en de KNVB afgesproken om positief gedrag binnen en buiten de lijnen, van actieve en passieve sportdeelnemers te stimuleren.

Afgelopen voorjaar hebben de voetbalclubs gedragsregels voor de BV Voetbal opgesteld en aangegeven hoe ze dit willen communiceren naar de leden. De Gemeente Nijmegen heeft 10.000 euro beschikbaar gesteld voor deze Fair Play campagne.
Provincie:
Tag(s):