dinsdag, 26. september 2006 - 9:43

Familie-fiets-theater-tochten

Leek

Net als in voorgaande jaren worden ook dit jaar weer de Familie-fiets-theater-tochten in het Westerkwartier van Groningen gehouden. Dit evenement wordt door VVV Leek georganiseerd in het weekend van 30 september en 1 oktober. Deze tochten zijn een combinatie van fietsen en cultuur, opgezet in samenwerking met het Regionaal Cultuurplan Westerkwartier. De fietstochten zijn bedoeld voor families met kinderen op de basisschool en laat kinderen kennismaken met de culturele erfenis van het Westerkwartier.
De routes zijn uitgezet langs kerkjes, molens, borgen en musea. In en rond deze historische gebouwen worden voorstellingen gegeven of wordt muziek gemaakt.

Route 1a begint bij VVV Leek op zaterdag 30 september. Er zijn 2 startmomenten n.l. van 10.45 tot 11.15 uur en van 11.45 tot 12.15 uur. Thijs en Anne-Lotte Jubels zullen voor een muzikale ontvangst zorgen. In de hervormde kerk van Midwolde zal Theater Rob Heiligers de voorstelling Zaalvolverhaal-Blueboy brengen en in de kerk van Oostwold treedt het Ros Theater op met Sneeuwwitje. In de molen van Enumatil is er nog een optreden van Henk Bakker en ergens onderweg speelt Peter Thalau op zijn accordeon.

Route 1b begint bij VVV Zuidhorn eveneens op 30 september 2006 en loopt voor een gedeelte parallel aan route 1a. Sabina en Vera zullen de start muzikaal opluisteren. De startmomenten zijn hier van 10.45 tot 11. 15 uur en van 11.45 tot 12.15 uur. In de hervormde kerk van Niekerk voeren De Twee Heren het stuk Feest op. Dan voert de route naar de kerk van Oostwold. (zie verder route 1a)

Route 2 is ook op zaterdag 30 september en begint bij Het Abel Tasman Kabinet in Lutjegast. Daar kan ook op twee tijdstippen worden gestart n.l. van 10.45 tot 11.15 uur en van 12.00 tot 12.30 uur. De muzikale omlijsting zal daar worden verzorgd door de djembégroep Quartier de l’Ouest. In de kerk van Lutjegast, waar de route het eerst langs gaat, kan worden genoten van het Rickie and the Birdbrains met de voorstelling: Requiem voor een papagaai. Dan wordt er in de erfgoedboerderij “De Fleremaheerd� een verrassingsact opgevoerd. De kerk van Doezum is het decor voor Theatro Tomato, die een grappige maskervoorstelling zal verzorgen. Op onverwachte plaatsen langs de route zal Dastater een korte klucht verzorgen.

Route 3 gaat op zondag 1 oktober van start bij het Steenhuis in Niebert. De eerste keer kan er van 11.00 tot 11.30 uur worden begonnen en het tweede moment is van 12.15 tot 12.45 uur. Hier zal Peter Thalau weer actief zijn met zijn accordeon. In de kerk van Marum treedt Rob Heiligers op met de voorstelling Baby! De volgende kerk, waar een optreden kan worden bijgewoond is in Noordwijk. Daar speelt Theater zonder Blabla/Martin Forget: Wie, Wie, Oui!? Bij museum ’t Rieuw wordt door Erik van Dort een Gronings sprookje verteld. Onderweg worden de fietsers nog verrast door Thijs en Anne-Lotte met een muzikale bijdrage.
Provincie:
Tag(s):