dinsdag, 31. oktober 2006 - 21:23

FC Emmen spelers geportretteerd voor Srebrenica

Emmen

Afgelopen maandag en dinsdag was kampoverlevende en kunstenaar Ralp Prins (86) aanwezig in het Univé Stadion van FC Emmen. Hij was hier om de spelers en begeleiders van FC Emmen te tekenen. De tekeningen worden aanstaande vrijdag door de veilingmeesters Jacques d'Ancona en Frits Barend geveild in het stadion. Ook zullen er enkele tekeningen in het supportershome worden geveild. Na de veiling zijn de tekeningen nog enkele weken in het stadion te zien.

De opbrengst van de veiling zal worden toegevoegd aan de recette van de benefietwedstrijd FC Emmen - BV Veendam. Deze wedstrijd werd deze zomer in Westerbork gespeeld onder het motto "voetbal tegen oorlog" .

Het totale bedrag komt ten goede aan het project Westerbork in het teken van Srebrenica, een herinneringscentrum in oprichting in Potocari/Srebrenica in Bosnië.

Ralp Prins maakte de oorlog deels in gevangenschap mee. Van september 1943 tot september 1944 zat hij in kamp Westerbork gevangen. Hierna volgde deportatie naar Theresiënstadt. Hier wist hij de kamp commandant van dit concentratiekamp te overtuigen dat hij voorbestemd was om een groot kunstenaar te worden en kreeg zo zijn vrijheid weer terug.

De kunstenaar heeft ondermeer het Nationaal Monument Westerbork ontworpen en enkele wereldberoemde Amnesty - affiches.
Provincie:
Tag(s):