zondag, 1. oktober 2006 - 18:40

FC Groningen laat langs Vitesse

In een fantastische wedstrijd heeft FC Groningen Vitesse met 4-3 verslagen. In de laatste tien minuten van het duel scoorden de noorderlingen maar liefst drie keer.

FC Groningen kwam in het eigen Euroborg snel op achterstand. Vitesse nam al binnen twee minuten de leiding via Anduele Pryor, maar Evgenyi Levchenko kopte de gastheren op gelijke hoogte. In de 53ste minuut scoorde Youssouf Hersi de 1-2 na geklungel door Gibril Sankoh. De aanvaller maakte ook de 1-3 voor de Arnhemmers.

De ploeg van trainer Ron Jans leek op de eerste competitienederlaag in het nieuwe stadion af te gaan, totdat scheidsrechter Dick Jol een strafschop aan de noorderlingen gaf. Koen van de Laak, en dus niet Yuri Cornelisse die donderdag tegen Partizan Belgrado miste, benutte in de 82ste minuut de penalty: 2-3. Toen Suarez een minuut voor tijd de gelijkmaker én even later de winnende binnenschoot, stond het Euroborg op zijn kop.

FC Groningen staat door de winst derde met veertien punten, één puntje achter koploper Ajax. Over twee weken is de topper Ajax - FC Groningen in de Amsterdam ArenA.
Categorie:
Tag(s):