dinsdag, 28. maart 2006 - 19:06

FC Twente rondt komst Fred Rutten en René Eijkelkamp af

Fred Rutten is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. René Eijkelkamp wordt zijn assistent. Beide trainers ondertekenden dinsdagmiddag een contract voor drie jaar. Rutten en Eijkelkamp zijn afkomstig van PSV, waar ze hoofdtrainer Guus Hiddink assisteren.

Officieel is Rutten benoemd tot technisch manager. Naast het hoofdtrainerschap is hij ook verantwoordelijk voor het totale technische beleid van de club en de uitvoering daarvan. Daarmee neemt hij de functie over van Johan Plageman, die terugtreedt als technisch directeur en als lid van de raad van commissarissen.

Rutten en Eijkelkamp waren allebei eerder werkzaam bij FC Twente. In 1999 volgde Rutten Hans Meyer op als hoofdtrainer. Twee jaar later wonnen de Tukkers onder zijn leiding de KNVB-beker ten koste van PSV. Daarna vertrok Rutten naar PSV. Eerder was hij ook al twaalf jaar in dienst als voetballer van FC Twente en vervulde hij enige tijd de rol van assistent.

Het verleden van Eijkelkamp bij de Enschedeërs is minder uitgebreid. Onder leiding van Rutten, in 1999, was hij ruim een jaar actief als spitsentrainer bij de club.
Categorie:
Tag(s):