vrijdag, 31. maart 2006 - 22:59

FC Utrecht blijft gaan

FC Utrecht heeft vandaag een belangrijke zet gedaan in de strijd om de play-offs voor Champions League. Alles behalve makkelijk werd gewonnen van RKC Waalwijk, maar de drie punten werden in de Galgenwaard niet minder gewaardeerd. Utrecht heeft nu een voorsprong van vier punten op nummer vijf Ajax met een duel meer gespeeld.

In een wedstrijd die zeer matig begon kwam FC Utrecht op voorsprong. Edson Braafheid verspeelde zelf de bal in de vijandelijke zestien, maar liep vervolgens goed mee. Dat deed Dominque van Dijk niet, waardoor Braafheid een tweede kans kreeg en hij schoot dwars door een vol strafschopgebied binnen. De normaal altijd zo goed ogende keeper Rob van Dijk leek in dit geval te ver voor zijn goal te staan en kon niet meer reageren op het niet eens zo harde schot.

Tien minuten voor de rust maakte RKC aanspraak op een penalty. Sander Keller kreeg de bal duidelijk tegen de hand in de zestien, maar Van Egmond seinde van een lange afstand dat het niks was. Net daarvoor had Utrecht wel een vrije trap gekregen wegens hands, toen net buiten de zestien van RKC.

Na de rust duurde het even voordat het duel weer op gang kwam, maar na een zeer bekeken en fraai schot van Ramzi, de 2-0, ging het los. Hans van de Haar maakte nog geen minuut later de aansluitingstreffer voor de Waalwijkers. Bakens stak het hele veld over, passte op Krohn-Dehli die op links klaar stond. Deze gaf een puntgave voorzet die Van de Haar in kon lopen. De spanning, die een minuut eerder voorbij leek in de Galgenwaard, was direct weer terug.

Invaller Marc-Antoine Fortuné toonde toch weer zijn waarde voor FC Utrecht. Na twee keer doorkoppen kwam hij in een duel met jonkie Donk. Deze zag keeper Van Dijk komen en hield even in. Fortuné zag meteen zijn kans en wipte de bal over Van Dijk heen, heel simpel kon hij vervolgens binnen tikken. Een hele belangrijke goal, voor beide partijen. Voor Utrecht blijft het spelen van play-offs voor een Champions League reëel, voor RKC zijn de play-offs voor UEFA Cup na vandaag wel heel ver weg.
Categorie:
Tag(s):