zondag, 19. maart 2006 - 18:53

FC Utrecht doet goede zaken op Het Kasteel

FC Utrecht deed op Het Kasteel goede zaken door van Sparta te winnen. De drie punten voor de Utrechters zorgden ervoor dat de ploeg van Foeke Booy dichterbij de vierde plaats kwam. Door het verlies van Ajax staat de FC Utrecht nog maar één punt achter de Amsterdammers.

De 0-1 ruststand was gerust geflatteerd te noemen. Vooral Robin Nelisse miste twee enorm goede kansen voor FC Utrecht, maar ook Jean-Paul de Jong was eenmaal dichtbij.

Toch was het alleen Dave van den Bergh die Sparta-goalie René Ponk van afstand met zijn rechter ‘chocoladebeen’ wist te passeren, na goed voorbereidend werk van Adil Ramzi. Sparta was voor rust nauwelijks gevaarlijk. Slechts Rachid Bouaouzan kwam in de buurt van Utrecht-doelman Joost Terol, maar raakte de bal volledig verkeerd.

Meteen na rust redde Ponk opnieuw op een inzet van Nelisse. Sparta was pas diep in de tweede helft gevaarlijk door een vrije trap van Sjaak Polak. Diezelfde Polak kwam niet veel later negatief in beeld, toen hij Dwight Tiendalli onbestraft natrapte in zijn gezicht. In de slotfase leek de eerdere confrontatie tussen beide ploegen in Stadion Galgenwaard zich te herhalen. Toen scoorde Jan Michels in de laatste minuut de gelijkmaker voor Sparta. Dit keer bleef FC Utrecht dat bespaard en werden de drie punten mee terug genomen naar de Domstad.
Categorie:
Tag(s):