vrijdag, 19. mei 2006 - 13:48

FC Utrecht niet benaderd door Justitie

Utrecht

FC Utrecht is verrast en ontstemd over de berichtgeving over vermeende omkopingspraktijken in het betaalde voetbal. In diverse media wordt FC Utrecht in verband gebracht met een justitieel onderzoek naar corruptie. 'Wij zijn niet benaderd door Justitie en betreuren deze berichtgeving', aldus voorzitter Jan Willem van Dop.

De voorzitter benadrukt, dat er geen enkele aanleiding is om wie of wat binnen de club te verdenken. Van Dop: 'Maar mocht de club worden gevraagd om aan een onderzoek mee te werken, verlenen wij hieraan uiteraard alle medewerking'.

Naast de berichtgeving in diverse landelijke media is FC Utrecht ook ontstemd over de vaak anonieme berichtgeving via diverse websites. 'Daar wordt te pas en te onpas onze naam genoemd en ons logo gebruikt. Ten onrechte worden wij hierdoor in een kwaad daglicht gesteld. Tegen de betreffende websites ondernemen wij juridische stappen', zegt Van Dop.

Het bericht van RTV Utrecht over de juridische stappen tegen de website utregforum.nl klopt niet. FC Utrecht neemt nadrukkelijk afstand van deze berichtgeving en benadrukt dat deze site geen blaam treft.
Provincie:
Tag(s):