donderdag, 29. juni 2006 - 8:59

Feestelijke opening Cruyff Court

Zevenhuizen

Op woensdag 5 juli a.s. is de feestelijke opening van het Cruyff Court AGOVV Apeldoorn Veld aan de Aristotelesstraat. Het programma begint om 12.00 uur met een korte openings-handeling, gevolgd door een optreden van de G-Clan rappers. De profselectie van AGOVV voetbalt aansluitend tegen het gehandicapten-team van ZVV ’56 en er is een buurtvoetbaltoernooi voor leerlingen van de basisscholen uit Zevenhuizen.

De opening wordt bijgewoond door wethouder J.C.G. Wegman en de directeur van de stichting Cruyff Courts KNVB Velden, mevrouw C. Thate. De directeur van AGOVV Apeldoorn, de heer A. Spruit, is ook aanwezig.

Het AGOVV Apeldoorn Veld is een kunstgras trapveld, dat voor alle jongeren uit de wijk Zevenhuizen toegankelijk is. Het trapveld is gerealiseerd dankzij een samenwerkingsverband van de gemeente Apeldoorn, de stichting Cruyff Courts KNVB Velden en voetbalvereniging AGOVV. Diverse organisaties in de wijk zijn bij de opening betrokken en gaan zich na de opening inzetten om het kunstgrasveld optimaal te gebruiken.

Dat het trapveld nu al een succes is blijkt wel uit de vele kinderen en jongeren die dagelijks gebruik maken van het veldje.

Het Apeldoornse veld is het eerst geopende Cruyff Court in Gelderland. De Cruyff Foundation en de KNVB hebben de handen ineengeslagen en gaan totaal ongeveer 100 Cruyff Courts KNVB Velden in heel Nederland realiseren.

Het doel van dit project is om in dichtbevolkte wijken via sportactiviteiten onderlinge betrokkenheid en belangstelling voor elkaar te vergroten. Het eerste veld is in november 2003 geopend. Kijk voor meer informatie op www.apeldoorn.nl/cruyffcourt en op www.cruyffcourts.org.
Provincie:
Tag(s):