donderdag, 21. september 2006 - 0:56

Feestelijke opening 'De Speelplaats'

Heerenveen

Woensdag opende Coby van der Laan, wethouder cultuur van de gemeente Heerenveen, De Speelplaats. Zij deed dat samen met leerlingen uit de groepen 5-8 van het basisonderwijs in Heerenveen.

De Speelplaats is de nieuwe educatieve ruimte van Museum Willem van Haren. Het museum is actief op het gebied van kunst- en erfgoededucatie en ontwikkelt educatieve projecten bij de vaste opstelling in het museum, bij tijdelijke tentoonstellingen en bij bijzondere gelegenheden als ‘Help Pake en Beppe de vakantie doo’r, dat in de voorjaarsvakantie wordt georganiseerd. Het museum gebruikt De Speelplaats ook voor kinderfeestjes.

Creactiviteitscentrum De Cirkel gebruikt De Speelplaats in de avonduren voor de cursussen toneel, improvisatietheater en stemexpressie. Omdat de ruimte goed toegankelijk is voor rolstoelgebruikers kunnen ook de cursussen voor meervoudig gehandicapten hier worden gehouden.

De Speelplaats versterkt de functie van de Heerenveense School als centrum voor kunst en cultuur. De gemeente Heerenveen heeft het museum en De Cirkel in de gelegenheid gesteld de ruimte samen te gebruiken. De Speelplaats is ingericht dankzij een bijdrage van de Vereniging van Vrienden van het Museum Willem van Haren.
Provincie:
Tag(s):