zondag, 7. mei 2006 - 22:49

Feestelijke opening eerste Pannakooi

Eindhoven

Op zondag 7 mei 2006 is de eerste Eindhovense Pannakooi officieel geopend. De Pannakooi is een stalen, ronde constructie waarbinnen een balspel kan worden gespeeld, het zogeheten Panna voetbal. Momenteel zeer populair onder de jeugd. Daarmee is het Philips Van Lenneppark, maar ook heel Eindhoven, een unieke speelvoorziening rijker.

De officiële openingshandeling is verricht door wethouder Mittendorff en twee internationaal bekende freestyle streetfootballspelers: Soufiane 2Zani en Kenan Rathinho. Deze freestylers gaven aansluitend een show geven waarin zij hun balkunsten vertonen.

De Pannakooi is een Nederlands product dat op nog maar enkele plaatsen in Nederland is neergezet. Panna voetbal is een nieuwe vorm van voetbal waarbij twee spelers gedurende 3 minuten tegen elkaar spelen. Het woord Panna is afkomstig uit het Surinaams en betekent poortje. Het doel van het spel is namelijk een Panna te scoren. Dit houdt in dat je de bal door de benen van de tegenstander speelt en balbezit houdt. Zodra dit gebeurt, is het einde wedstrijd. Is er in 3 minuten geen Panna gescoord, dan wint de speler met de meeste doelpunten. Een doelpunt telt alleen als er vanaf de helft van de tegenstander gescoord wordt. Bij gelijkspel vindt er een shoot-out plaats. De scheidsrechter bepaalt door kop of munt wie de bal krijgt.
Provincie:
Tag(s):