donderdag, 19. oktober 2006 - 9:44

Feestelijke start van de Flexbus

De Marne

Op maandag 30 oktober 2006 zal de zogenaamde Flexbus in de gemeente De Marne gaan rijden. De Flexbus is een initiatief van de gemeente en het OV-bureau Groningen Drenthe. Het is bedoeld als aanvulling op het openbaar vervoer. De bus rijdt op een flexibele route door het gebied, verbindt dorpen met elkaar en sluit aan op de reguliere buslijnen. De bus zal met een frequentie van 8 tot 12 keer per dag gaan rijden tussen de dorpen Leens, Zuurdijk, Niekerk, Houwerzijl, Zoutkamp, Vierhuizen en Ulrum.

De Flexbus is toegankelijk voor iedereen en beoogt de leefbaarheid in de dorpen te verhogen door de mogelijkheid mensen naar voorzieningen in andere dorpen te brengen.

De organisatie gebeurt door een stichting en de bus wordt gereden door vrijwilligers. De vrijwilligers zijn gepensioneerden, herintreders, deelnemers aan reintegratietrajecten en uitkeringsgerechtigden. Alle vrijwilligers hebben een test afgelegd om de Flexbus te mogen rijden.

OV-jaarkaarten zijn geldig op deze bus. Een enkel kaartje kost €1,-. Ook zijn er maandkaarten verkrijgbaar. Deze kosten €10,- en zijn verkrijgbaar bij de stichting Flexbus De Marne.

De officiële start vindt plaats op vrijdag 27 oktober in het gemeentehuis te Leens om 15:00 uur. Wethouder M. van Dijk zal de officiële openingshandeling verrichten. Tijdens deze opening is er gelegenheid om de bus te bekijken. Er wordt een ballonnenwedstrijd en een kleurwedstrijd voor de kinderen gehouden die gebruik gaan maken van de bus. De opening wordt muzikaal begeleid, onder het genot van een hapje en een drankje.
Provincie:
Tag(s):