woensdag, 20. september 2006 - 21:35

Feestelijke start wijkontwikkelingsplan te Borger

Borger

De wijkontwikkeling van Hunzedal te Borger begint vorm te krijgen. Zo zijn de eerste bestaande huurwoningen inmiddels verkocht en is er een start gemaakt met de sloop. De meeste bewoners van de te slopen woningen zijn al verhuisd. Binnenkort wordt er een start gemaakt met de renovatie van een aantal huurwoningen.

De gemeente Borger-Odoorn, Wooncom en de Klankbordgroep, bestaande uit wijkbewoners, hebben samengewerkt aan het tot stand komen van de wijkontwikkeling. Woorden worden nu omgezet in daden en dat is de komende tijd steeds meer te merken in de wijk. De officiële start van het wijkontwikkelingsplan wordt feestelijk ingeluid.

Zo zijn kinderen van 4 t/m 12 jaar uit Hunzedal uitgenodigd voor een creatieve middag op woensdag 20 september. Zij gaan dan samen met kunstenares Ank Koopman een kunstwerk maken, dat later een plekje in het vernieuwde Hunzedal krijgt. Op deze manier kunnen de kinderen op hun eigen manier een aandeel leveren aan het wijkontwikkelingsplan.

Op vrijdag 29 september vieren we met alle inwoners van de wijk Hunzedal het officiële startsein Er worden die ochtend toespraken gehouden door wethouder J.J. Bruintjes en de heer A.W.M. Selten, directeur van Wooncom. Daarna zal het officiële startsein worden gegeven.

De ochtend wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Hierbij wordt het door de kinderen uit de wijk gemaakte kunstwerk tentoongesteld.
Provincie:
Tag(s):