zaterdag, 28. oktober 2006 - 15:20

Feestje ontaardt in schietpartij

Amsterdam

Zaterdagochtend rond 03.00 uur heeft een bezoeker, die op een feestje naar buiten was gezet, meerdere schoten afgevuurd op een café aan de Amsterdamse Balboastraat. Een van de aanwezigen liep bij de schietpartij een schampschot op. De schutter, van wie de identiteit bekend is, vluchtte na zijn daad in een auto.

Zijn kompaan werd later door een arrestatieteam in een woning aangehouden. De gearresteerde was betrokken bij een ruzie op het feestje waar ook de latere schutter bij betrokken was. Rechercheurs van Bureau Opsporing hebben de zaak in behandeling. Specialisten van Bureau Forensische Opsporing hebben een sporenonderzoek uitgevoerd.

In het café werd vermoedelijk een besloten feestje gehouden. Op enig moment vielen twee mannen een daar aanwezige vrouw lastig. De beheerder van de horecagelegenheid stuurde daarop de twee mannen de zaak uit. De mannen riepen dat ze wel terug zouden komen.

Tien minuten later verscheen één van hen opnieuw bij het café en dreigde met een vuurwapen. De beheerder van het café waarschuwde de aanwezigen om dekking te zoeken. De man met het vuurwapen begon vervolgens in de richting van het café te schieten. Hierbij schoot hij onder andere door de voordeur en het raam, waarbij een vrouw door een schampschot licht gewond aan haar arm raakte.

De schutter stapte daarop in een auto en ging er vandoor. Zijn identiteit is bij de politie bekend. Een onderzoek is gaande.
Provincie:
Tag(s):