zaterdag, 13. mei 2006 - 15:50

Fernando Alonso verovert Spaanse pole

Fernando Alonso zal zondag bij de Grand Prix van Spanje van pole position vertrekken. De Renault-coureur bleef in de kwalificatie voor zijn thuisrace teamgenoot Giancarlo Fisichella nipt voor. Christijan Albers kwam in zijn MF1 Racing niet verder dan de 19de tijd. Bovendien moest de Nederlander dit maal zijn meerdere erkennen in teamgenoot Monteiro.

Nadat de sessie van start was gegaan heette het eerste slachtoffer David Coulthard. De Schot verloor om nog onduidelijke redenen de controle over zijn wagen, en veroorzaakte zo een gele vlag. Toen bleek dat de baancommissarissen er niet op tijd in slaagden de gestrande Red Bull weg te krijgen volgde zelfs een korte rode vlag situatie. Behalve Albers en Coulthard behoorden na afloop van Q1 Montagny, Sato, Monteiro en Speed tot de afvallers.

Verrassend genoeg moest het Williams team na Q2 de strijd staken. Het Engelse team zat er dit seizoen tot op heden tijdens de kwalificatie altijd goed bij, maar kon vandaag geen potten breken. Een heel stuk beter ging het bij Toyota: zowel Ralf Schumacher als Jarno Trulli haalde het laatste deel van de kwalificatie, en zullen de race van morgen aanvangen van respectievelijk een 6de en 7de positie.

Vooraan moest iedereen het hoofd buigen voor het Renault geweld. Zelfs Ferrari kwam er niet aan te pas. Drie tienden van een seconde bedroeg het gat met de Ferrari van Michael Schumacher. Na twee sterke races leek het Italiaanse team een geduchte concurrent voor Renault, iets wat de vrije trainingen dit weekend leken te bevestigen. Michael Schumacher en Felipe Massa bleven echter steken op een 3de en 4de plaats. Verder gaf Rubens Barrichello in zijn Honda teamgenoot Jenson Button wederom het nakijken. De Braziliaan reed een ronde die uiteindelijk goed genoeg was voor een 5de startplaats.

McLaren coureur Kimi Raikkonen stelde teleur met een 9de tijd. Zijn teamgenoot Juan Pablo Montoya haalde zelfs niet eens het laatste deel van de kwalificatie en zal morgen de race starten vanaf de 12de plek. Ondanks alle optimistische geluiden bij McLaren leek het gat met de teams die momenteel de toon zetten, Renault en Ferrari, op dit circuit opeens weer een stuk groter. Voor het team van Ron Dennis en de zijnen is er duidelijk nog veel werk aan de winkel.
Categorie:
Tag(s):