zaterdag, 30. september 2006 - 9:36

Ferrari-motoren voor Spyker MF1

Het Formule 1-team van Spyker is goed op weg. Vandaag werd bekendgemaakt dat de auto's van de Nederlanders de komende vier seizoenen door Ferrari-motoren zullen worden aangedreven.

Met het naar buiten brengen van dit nieuws begint het team van Spyker MF1 al redelijk vorm te krijgen. Gisteren maakte Christijan Albers al bekend dat hij volgende jaar in de oranje-zilveren bolide in actie zal komen.

Spyker-directeur Victor Muller denkt dat zijn team volgend jaar, met de Ferrari-motoren, een serieuze en competitieve deelnemer zal zijn. Na de officiële bekendmaking kon hij zijn enthousiasme moeilijk verbergen.

“Het sluiten van een overeenkomst met de absolute nummer één uit de Formule 1 van de afgelopen vijftig jaar is een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking tussen Spyker MF1 en Ferrari, én de zeer toegewijde medewerkers, in 2007 voor een vruchtbaar seizoen zullen zorgen.�

“De input van onze nieuwe ontwerper, Mike Gascoyne, geeft mij het gevoel dat Spyker in de komende seizoenen een sterke deelnemer zal zijn. Ik denk dat met het bekendmaken van dit nieuws het eerste hoofdstuk van ons Formule 1-team af is. Het illustreert onze ambities. ‘We are in F1 to be competitive’.�

De verschuivingen van motorenleveranciers in de Formule 1 hebben op dit moment tot gevolg dat Cosworth langs de kant komt te staan.
Categorie:
Tag(s):