donderdag, 31. augustus 2006 - 23:18

Feyenoord haalt Charisteas als opvolger van Kuijt

Angelos Charisteas is de nieuwe spits van Feyenoord. Ajax heeft met de stadionclub overeenstemming bereikt over een directe overgang van de Griekse spits.

Charisteas tekende voor drie jaar in Rotterdam. "Ik besef dat de rivaliteit tussen beide clubs groot is, maar zo kijk ik er niet tegenaan. Ik ben blij dat ik weer aan voetballen toekom en zal vanaf de eerste wedstrijd mijn best doen voor de Feyenoord-supporters. Ik wil laten zien dat ik wel degelijk een topvoetballer ben. Maar ik wil de Ajax-fans bedanken voor de steun die ik in mijn tweede jaar kreeg. Mijn beginperiode was het moeilijker. Het is jammer dat ik zo weinig aan spelen toekwam maar ze bleven positief."

Charisteas had een contract tot 30 juni 2008 in de ArenA. De aanvaller debuteerde op 23 januari 2005 in het uitduel van Ajax tegen FC Utrecht (0-2) en speelde 45 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. Hij scoorde daarin 15 doelpunten.

Charisteas kan in Europees verband gewoon uitkomen voor Feyenoord, omdat Ajax hem niet gebruikte in de voorronde van de Champions League.

Het aantrekken van oud-Ajacied Angelos Charisteas heeft de fans van Feyenoord blijkbaar niet voldoende kunnen bekoren.

Ongeveer honderd aanhangers van de Rotterdamse club hebben donderdagavond bij De Kuip hun ongenoegen geuit over het bestuur van hun club. "Ze zijn het kennelijk niet eens met het aan- en verkoopbeleid'', aldus een politiewoordvoerster.

De politie houdt de zaak in de gaten, maar grijpt niet in. "Ze mogen roepen dat ze Van den Herik niet leuk vinden.''
Categorie:
Tag(s):