zondag, 15. oktober 2006 - 17:22

Feyenoord laat punten liggen in Waalwijk

Feyenoord heeft in Waalwijk voor de vierde maal dit seizoen puntverlies geleden door gelijk te spelen tegen RKC Waalwijk. Onder toeziend oog van Ajax-trainer Henk ten Cate wist de ploeg van Erwin Koeman niet te overtuigen: 2-2.

RKC kwam na 21 minuten op voorsprong via Patrick van Diemen. De aanvoerder kreeg de bal na een steekpass van Ruud Berger in zijn bezit en passeerde Feyenoord-goalie Henk Timmer.

Niet veel later verdubbelde Martijn Reuser de score uit een lage vrije trap vanaf 25 meter, waarop Timmer kansloos was. Feyenoord deed iets terug via Ali Boussaboun, die een voorzet van Nicky Hofs afrondde.

Reuser kreeg een nieuwe kans om te scoren voor RKC, maar zag zijn inzet gestopt worden door Timmer. Op slag van rust werkte Feyenoord de achterstand volledig weg. Theo Lucius schoot een strafschop onberispelijk achter RKC-keeper Rob van Dijk, nadat Karim Saïdi door twee man werd vastgehouden: 2-2.

Kort na de thee kwam RKC bijna op een 3-2 voorsprong, ware het niet dat Timmer een inzet van Ivan Vicelich tegenhield. Het niveau van de wedstrijd verminderde zienderogen. Bij Feyenoord lukte niet veel, terwijl het vuur bij de Waalwijkse ploeg verdwenen leek.

Beide ploegen kregen in het verdere verloop van de wedstrijd nog kansen, maar wisten niet meer te scoren.