zondag, 16. april 2006 - 21:47

Feyenoord moeizaam langs RBC

Feyenoord versloeg op de laatste speeldag van de reguliere competitie hekkensluiter RBC Roosendaal: 2-0. Omdat ook AZ wist te winnen op bezoek bij SC Heerenveen, gaan de Rotterdammers als nummer drie de play-offs in.

De reeds gedegradeerde Roosendalers vochten in De Kuip voor wat ze waard waren en wisten het ook zeventig minuten op 0-0 te houden. De thuisploeg kreeg de nodige mogelijkheden, maar wist de ban niet te breken.

Dat gebeurde pas nadat José Fortes Rodriguez vanwege een slaande beweging in het strafschopgebied met rood van het veld werd gestuurd en Dirk Kuijt de resterende penalty benutte. In de 83ste minuut kopte invaller Pierre van Hooijdonk op aangeven van Romeo Castelen de 2-0 eindstand tegen de touwen.