zondag, 10. september 2006 - 23:46

Feyenoord moeizaam langs stadgenoot Sparta

Hoewel de cijfers (1-4) anders doen vermoeden, heeft Feyenoord een uiterst moeizaam middagje beleefd op bezoek bij stadgenoot Sparta. De geplaagde Rotterdamse topclub, Met de aankopen Charisteas, Buys en Tiendalli in de basis, ging nog voorvarend van start en nam via twee goals van Nicky Hofs binnen een kwartier een 2-0 voorsprong.

De comfortable tussenstand was echter maar van korte duur, want een door Anastasiou benutte strafschap bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd. De aansluitingstreffer leidde tot grote paniek bij de ploeg trainer Erwin Koeman, die steeds verder in de verdrukking kwam. Sparta rook daardoor kansen en schiep zichzelf ook een aantal goede mogelijkheden. Timmer had echter een uitstekende middag en redde zijn ploeg met enkele fraaie saves.

De tweede gele kaart voor Sparta-middenvelder Wouter Gudde kwam als geroepen voor Feyenoord. Met nog en half uur te spelen, kregen de gasten eindelijk weer wat lucht. Het resulteerde erin dat Feyenoord in de laatste vijf minuten zelfs nog bij Sparta kon weglopen. Lucius (penalty) en invaller Boussaboun bezegelden het lot van de Kasteelheren.
Categorie:
Tag(s):