zondag, 5. februari 2006 - 15:22

Feyenoord overtuigend voorbij Ajax

In een enververende Klassieker heeft Feyenoord vanmiddag Ajax opzij gezet. De Rotterdammers wezen de aartsrivaal uit Amsterdam met 3-2 opzij en zorgen ervoor dat de ploeg van Danny Blind al zijn zese uitnederlaag van het seizoen leed.

De eerste twintig minuten van het duel zag het er absoluut niet naar uit, dat het treffen tussen beide topclubs zo zou eindigen. Ajax zocht brutaal de aanval en had in de beginfase het beste van het spel.

Tegen de verhouding in was het echter Feyenoord dat de score opende. De in buitenspelpositie staande Kalou bediende uit een counter Hofs, die Stekelenburg kansloos liet. Het was het startschot voor een doldwaze fase, want nog geen minuut later lag de gelijkmaker er al weer. Roseberg tikte een voorzet van Emanuelson binnen.

De ploeg van Erwin Koeman herstelde zich goed van de snelle tegengoal. Het nam de overhand en deelde op slag van rust een zware mentale tik uit door via Castelen weer een voorsprong te nemen.

Na de pauze ging Feyenoord verder waar het voor de thee gebleven was. Het bleef het duel domineren en liep via Kuyt verdiend uit naar 3-1. Het was voor de international een gedenkwaardige goal. Niet alleen betekende het zijn 150e goal in 250 duels, ook pakte hij een record door als enige speler in vijf achtereenvolgende klassiekers te scoren.

Na de treffer van Kuyt voetbalde Feyenoord zich naar nog meer kansen. Tot doelpunten kwam de thuisploeg echter niet meer. Ajax nog wel. In de slotfase tekende Huntelaar voor zijn eerte competitietreffer in het rood-wit van Ajax.