zondag, 29. oktober 2006 - 15:31

Feyenoord pakt knappe zege

Feyenoord heeft een zwaarbevochten, maar broodnodige, overwinning behaald uit bij Roda JC. Met 1-1 gingen beide ploegen rusten en aan de hand van de gehele wedstrijd was een gelijkspelletje als eindstand wellicht ook mogelijk geweest.

Maar Feyenoord trok door een goede goal van Huysegems na iets meer dan een uur aan het langste eind. Roda heeft absoluut kansen gehad, maar benutte ze niet. Hierdoor staan Roda en Feyenoord nu gelijk op de ranglijst, beide met 17 punten.

Vooral de eerste helft van Roda-Feyenoord stond bol van de kansen. De meesten waren voor Roda JC, maar op één keer na kon Timmer briljant redding brengen. Het schitterende schot van Adil Ramzi, dat om hem heen krulde de lange hoek in, was te veel van het goede.

Maar ook Feyenoord kreeg de nodige kansen. Lucius kon in inknikken en Stein Huysegems raakte de lat. Een foutje van Roda-aanvoerder Jan-Paul Saeijs luidde de gelijkmaker van Charisteas in. Eigenlijk was de Rotterdamse aanval afgeslagen, maar totaal onverwacht was Saeijs de bal ineens kwijt. Niet onverwacht voor Charisteas bleek, want die stond direct paraat om in te schieten.
Categorie:
Tag(s):