zondag, 10. december 2006 - 16:39

Feyenoord verslaat ADO

Rotterdam

Dankzij een zwaar bevochten 3-1 zege op ADO Den Haag blijft Feyenoord in het spoor van Ajax en AZ. Het was feest in het stadion van de geplaagde Rotterdammers, waarvoor Angelos Charisteas zijn eerste doelpunt maakte.

Bij Feyenoord keerde Danny Buijs na een schorsing terug in de basis. ADO Den Haag ging van start met dezelfde elf als in de verloren wedstrijd tegen NEC van afgelopen week.

Feyenoord startte agressief en zette de gasten uit Den Haag van begin af aan onder druk. Na zestien minuten kreeg de thuisclub via Joonas Kolkka de grootste kans, toen zijn inzet op de lat belandde.

In het vervolg werd ADO Den Haag sterker en sterker en kreeg zelfs mogelijkheden om aan de leiding te komen. Zo moest Feyenoord-doelman Henk Timmer redding brengen op vrije trappen van Richard Knopper en Ferrie Bodde.

Feyenoord-trainer Erwin Koeman wisselde in de rust zijn verdediger André Bahia voor Ron Vlaar, terug van een langdurige blessure.

Een inzet van Nicky Hofs van buiten het strafschopgebied draaide zo achter ADO-doelman Robert Zwinkels. Ondanks protesten van ADO Den Haag – dat beweerde dat de bal niet over de lijn was - keurde scheidsrechter Kevin Blom het doelpunt toe: 1-0.

Jonathan de Guzman verdubbelde de score niet veel later. De middenvelder zette zelf de aanval op, kreeg de bal terug via Kolkka en kopte de bal achter doelman Zwinkels: 2-0. De derde treffer was de eerste voor Angelos Charisteas. Na een overtreding van Tininho op Tim Vincken, versloeg de Griek doelman Zwinkels vanaf de strafschopstip.

Dat Santi Kolk in de laatste minuut de Haagse eer redde, mocht de pret in Rotterdam niet drukken.