zondag, 15. januari 2006 - 19:49

Feyenoord verslaat pover Vitesse

Voor het laatst gebeurde het op 17 december 1995. Toen won Feyenoord in Arnhem met 0-2 van Vitesse. Ronald Koeman en Peter Bosz scoorden destijds. In het Gelredome kon de Rotterdamse ploeg tot vanmiddag nog nooit met het overwinning het veld verlaten.

Vitesse kon in de wedstrijd zelden een vuist maken en alleen debutant Mads Junker kreeg enkele goede mogelijkheden om zijn eerste wedstrijd voor Vitesse op te luisteren met een doelpunt. Maar toen hij na 68 minuten vanwege een rugblessure, als gevolg van een duw van Andre Bahia, het veld moest verlaten, was ook het gevaarlijkste punt uit de Arnhemse aanval verdwenen.

Feyenoord had al na tien minuten op een 0-2 voorsprong kunnen staan, na twee goede schietkansen van Dirk Kuijt. Maar de goede richting en daarna doelman Harald Wapenaar vormden een sta-in-de-weg.

De voorsprong kwam uiteindelijk na ruim 27 minuten op het scorebord. Jonathan de Guzman trapte een hoekschop vanaf de linkerkant, waarna in een ware scrimmage Salomon Kalou leek binnen te koppen. Maar niet Kalou, wel de achter hem staande Andre Bahia kreeg de bal op de zijkant van het gezicht. De bal stuitte vanaf 4 meter binnen: 0-1.

Feyenoord controleerde de wedstrijd daarna goed, maar ook na rust speelde de ploeg beheerst. Kuijt, die na vier minuten al een pittige overtreding maakte op Remco van der Schaaf, had opnieuw een goede mogelijkheid en ook Kalou trapte over.

Feyenoord trainer Erwin Koeman liet in de 76e minuut ook nog een debutant het veld opdraven. Roysten Drenthe, linksback van de beloften van Feyenoord, verving op dat moment Diego Biseswar.
Categorie:
Tag(s):