vrijdag, 1. december 2006 - 10:49

Feyenoord vreest zware straf

Onthutst. Dat is het woord dat Feyenoord op de eigen website gebruikt om het gevoel na het wangedrag van de eigen fans te beschrijven. Zowel in stad Nancy als in het stadion misdroeg een deel van het Legion zich. Feyenoord spreekt van een inktzwarte dag voor de club.

Financieel directeur Onno Jacobs van Feyenoord noemde het gedrag van een deel van de Feyenoord-fans in Nancy 'diep en diep triest'. Jacobs, namens het bestuur aanwezig in de Franse stad, maakte een aangeslagen indruk. "Ik denk dat de UEFA dit heel zwaar zal opnemen. Dit had niets met voetbal te maken. De club zal hier veel pijn door lijden."

Jacobs had de Franse autoriteiten van tevoren gewaarschuwd voor de relschoppers. "Wij hebben vooraf alles wat in onze macht ligt gedaan om problemen te voorkomen. Elke supporter die via ons een kaart heeft gekocht, kennen we. Zoals we al zo vaak hebben gedaan, vragen we nu om de steun van de politiek. Die voetbalwet moet er komen. Er liepen hier relschoppers rond die in Nederland een stadionverbod voor twintig jaar hebben. Dat had met zo’n wet en meldingsplicht voorkomen kunnen worden. Wij hebben wij de autoriteiten en de UEFA daar al in een vroeg stadium voor gewaarschuwd en gezegd dat wij alleen de verantwoordelijkheid konden dragen voor de supporters die via ons een kaartje kopen."

Via Feyenoord waren er 1300 kaarten verkocht. Naar schatting waren er echter zo'n 3000 Rotterdamse 'fans' in Nancy. Nadat ze 's middags al twee cafés hadden gesloopt, was daarna het stadion aan de beurt. Er werd door een wand van plexiglas gebroken en de Nancy-supporters moesten vluchten. De politie moest traangas gebruiken om de menigte uit elkaar te drijven. Het traangas waaide echter over naar het veld, waardoor spelen onmogelijk werd. Na een half uur staking werd het duel uitgespeeld. Aan de 3-0 stand veranderde niets meer.
Categorie:
Tag(s):